Wanneer is er sprake van een arbeidsongeval of beroepsziekte?

U bent het slachtoffer van een arbeidsongeval wanneer u door een ongeval tijdens uw werk letsel heeft opgelopen. Ook kan het zijn dat u door het werken met gevaarlijke stoffen, het werken in een slechte werkhouding of door ongezonde werk-omstandigheden ziek bent geworden. Dan heeft u een ‘beroepsziekte’.

In Nederland werken ongeveer 7 miljoen werknemers bij ca. 350.000 bedrijven. Jaarlijks krijgen meer dan 200.000 werknemers een arbeidsongeval waarbij sprake is van fysiek of geestelijk letsel. In zeker 20.000 gevallen is er sprake van blijvend letsel, terwijl er in ca. 100 gevallen doden zijn te betreuren. Daarnaast overlijden jaarlijks ongeveer 3000 mensen als gevolg van beroepsziekten.

Vrijwel altijd is de werkgever verplicht de schade te vergoeden die een werknemer oploopt ten gevolge van het werk. Dat geldt bijvoorbeeld door eigen toedoen of door schuld van een collega. Het mag voor zich spreken dat een werkgever niet aansprakelijk is indien iemand opzettelijk zijn eigen ongeval heeft veroorzaakt of roekeloos is geweest. In overige gevallen dient de werkgever de schade te vergoeden. Het is dan niet van belang of het slachtoffer bij de werkgever in dienst is, een tijdelijk contract heeft of via een uitzendbureau werkt. Bijna alle Nederlandse werkgevers zijn voor arbeids-ongevallen en beroepsziekten verzekerd.

 

Praktijvoorbeeld

Handletsel tijdens werk € 120.000,-

Een 37-jarige automonteur loopt tijdens zijn werk handletsel op. Zijn werkgever wijst elke verantwoordelijkheid af omdat de monteur onvoorzichtig zou zijn geweest. De automonteur schakelt ArboRechtsbijstand.nl in. De letselschadespecialist van ArboRechtsbijstand.nl krijgt de aansprakelijkheid snel rond. Ondanks het ‘laatste bod’ van de verzekeraar van € 25.000,- houdt ArboRechtsbijstand.nl voet bij stuk en de zaak wordt afgerond voor bijna € 120.000,-.


MEER PRAKTIJKVOORBEELDEN •••