PRAKTIJKVOORBEELDEN

Die wellicht van toepassing zijn op uw eigen situatie.

Handletsel tijdens werk € 120.000,-

Een 37-jarige automonteur loopt tijdens zijn werk handletsel op. Zijn werkgever wijst elke verantwoordelijkheid af omdat de monteur onvoorzichtig zou zijn geweest. De automonteur schakelt ArboRechtsbijstand.nl in. De letselschadespecialist van ArboRechtsbijstand.nl krijgt de aansprakelijkheid snel rond.

Ondanks het ‘laatste bod’ van de verzekeraar van € 25.000,- houdt ArboRechtsbijstand.nl voet bij stuk en de zaak wordt afgerond voor bijna € 120.000,-.

 

Posttraumatische dystrofie na wegschuiven ladder € 320.000,-

Een 36-jarige onderhoudsmedewerker bij een opleiding voor beroepsonderwijs vervangt op een dag een hoog hangende lamp. De ladder schuift over de gladde tegels onder hem vandaag. De medewerker breekt drie vingers en een been. Na verloop van tijd ontwikkelt zich posttraumatische dystrofie. Hij komt nooit meer aan het werk. De verzekeraar van de school erkent de aansprakelijkheid en is na lang touwtrekken bereid om een bedrag van € 95.000,- te betalen. Dit is echter veel te weinig. Na overleg neemt ArboRechtsbijstand.nl de zaak van de onderhoudsmedewerker over.

Na anderhalf jaar wordt de zaak door een van de letselschadedeskundigen van ArboRechtsbijstand.nl geregeld voor een bedrag van € 320.000,-.

 

Elleboogletsel na uitglijden over natte vloer € 32.000,-

Een schoonmaakster werkt enkele avonden in de week op een tijdelijk arbeidscontract in een kantoor. Haar werkgever zegt haar toe dat zij na het einde van de tijdelijke overeenkomst een vast contract zal krijgen, als zij in die maanden haar werk goed doet. Op een avond glijdt de schoonmaakster uit over een natte vloer die zojuist door een collega is gedweild. Bij de val breekt zij haar elleboog en kan enkele maanden niet werken. Zij heeft thuis bij de verzorging van haar gezin veel hulp nodig. Kort na de val schakelt de schoonmaakster ArboRechtsbijstand.nl in om haar schade op de verzekeraar van haar werkgever te verhalen. De elleboog geneest na enige tijd maar blijft daarna stijf en slecht belastbaar.

De letselschadespecialist van ArboRechtsbijstand.nl regelt de zaak uiteindelijk voor een bedrag van € 32.000,-

 

Handletsel bij productiewerk € 232.500,-

Een 34-jarige parttime productiemedewerkster raakt tijdens haar werk met haar hand in een matrijs. Haar hand en vingers zijn ernstig verwond. Gedurende tien maanden is mevrouw niet in staat zichzelf en haar gezin te verzorgen. Wanneer er geen herstel optreedt blijkt zij haar oude functie niet meer te kunnen uitoefenen. Aanvankelijk laat zij zich bijstaan door een jurist van een rechtskundige dienst. Het duurt haar echter veel te lang en de verzekeraar van de werkgever wil nauwelijks voorschotten betalen.

De financiële nood in het gezin wordt steeds groter. Eerst ontvangt het slachtoffer een Ziektewetuitkering (70%), daarna krijgt zij korte tijd WW. Vervolgens krijgt zij geen bijstandsuitkering omdat haar echtgenoot een baan heeft. Mevrouw besluit ArboRechtsbijstand.nl in te schakelen.

Vier maanden later wordt de zaak door de advocaat van ArboRechtsbijstand.nl geschikt voor een bedrag van € 232.500,-.


Bouwopzichter valt van steiger € 220.500,-

Een 46-jarige bouwopzichter valt – naar zijn zeggen door eigen onhandigheid – van een steiger en blijft bewusteloos liggen. Hij wordt enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen, onder andere voor een gebroken bovenbeen. Na thuiskomst blijft het slachtoffer zich slap voelen. Ook heeft hij ernstige concentratiestoornissen. Na vijf maanden hervat de man zijn werk, aanvankelijk voor halve dagen. De opzichter heeft al snel het gevoel dat het niet gaat, maar op aandringen van de werkgever probeert hij zijn werk toch weer op te pakken. Dit lukt evenwel niet. Hierna raakt de man thuis in een isolement. Hij maakt zich ernstig zorgen over de toekomst en besluit ArboRechtsbijstand.nl in te schakelen.

Kort daarna wordt de aansprakelijkheid erkend en de zaak geregeld voor een bedrag van € 220.500,-.


Havenarbeider door heftruckaangereden € 85.000,-

Een 36-jarige productiemedewerker krijgt een ernstig bedrijfsongeval waardoor hij zijn rechteronderarm voor 90% niet meer kan gebruiken. Zijn werkgever ontkent iedere aansprakelijkheid. Reïntegratie in het arbeidsproces is niet mogelijk. Door tussenkomst van ArboRechtsbijstand.nl wordt een in letselschade gespecialiseerde advocaat ingeschakeld. Uit een schuldvraagonderzoek blijkt vervolgens dat de werkgever de vereiste veiligheidsvoorschriften niet in acht heeft genomen.

Uiteindelijk wordt de zaak met de verzekeraar van de werkgever geschikt voor € 85.000,-.


Text...